Project Description

Keramiek Decoratie

In deze workshop werk je met transfers die speciaal gemaakt zijn voor geglazuurd porseleinen serviesgoed.
We bieden je verschillende kleuren transferbladen aan. Je maakt een eigen ontwerp of gaat met onze voorbedrukte vormen aan de slag.
Voor je compositie kies je 4 kleuren of je gebruikt één van onze zorgvuldig gekozen kleurenpalets. Mocht je nog een detail in een andere kleur willen, dan kunnen jullie altijd delen. Dit is in de praktijk nooit een probleem.
Je kiest 2 stuks serviesgoed. Dit kunnen melkbekers zijn, theekopjes, een kop en schotel, ontbijtbordjes, dessertschaaltje of een combinatie hiervan.

Wat je maakt, bedenk je zelf. Wij zijn er natuurlijk om je te begeleiden.

Na afloop wordt het porselein gebakken op 840°C. Tijdens dit proces zinkt de keramische kleurstof* in het glazuur en krijg je een mooie, duurzame print op je servies, die er niet vanaf gaat in de vaatwasser. Dit betekent dat je je eindproduct niet op de dag zelf kunt meenemen. Het is een paar dagen later klaar. Je kunt het dan ophalen of we kunnen het -tegen betaling- opsturen.

Je begint gewoon en al werkend groeit je ontwerp. Door te werken met voorbedrukte of zelfbedachte vormen kun je eindeloos variëren.

*De kleuren van de transfer veranderen nog enigszins in het bakproces. Ze worden meestal intenser en helderder.

Ander serviesgoed kan alleen op aanvraag en leidt tot een hogere prijs. Dit kan alleen als de hele groep hiervoor kiest.

Kosten: € 37,50
Groepsgrote: min. 4 personen – max. 10 personen
Tijdsduur:  ca. 2-2,5 uur